Blog > Komentarze do wpisu
Kotlety z ziemniaków

Ziemniaki smakują pod każdą postacią

Ugotowane ziemniaki z dnia poprzedniego
odrobina mąki ziemniaczanej (tak na 1/2 kg ziemniaków-1 łyżka mąki)
mąka kukurydziana do zagęszczenia masy (można zastąpić pszenną)
sól
ew. koperek
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Zagnieść, opanierować i usmażyć na złoto. Tu podane z kapustą duszoną razem ze startą marchewką oraz z ogórem kiszonym.

kotlety z ziemniakow


piątek, 02 lipca 2010, duygu

Polecane wpisy

  • Ryż basmati na żółto z warzywami

    Zielone brokuły na żółtej pierzynce ryżowej... ryż basmati ugotowany z kurkumą pół bakłażana pół cukini papryka zielona i czerwona cebula lub por kilka pieczar

  • Ryż po persku z bobem i koperkiem

    Ryż został przygotowany u znajomej pochodzącej z Iranu Perskie smaki.... ryż basmati koperek ugotowana fasola lub bób olej, sól ziemniak Ryż zalać ciepłą osol

  • Kotlety z ziemniaków i humusu

    przepis taki sam jak na kotlety z ziemniaków tyle, że dodałam gotowy humus oraz z przypraw suszoną miętę. Pewnie majeranek też by tu fantastycznie pasował.

Komentarze
2010/07/02 21:24:06
Kotleciki wyglądają bardzo apetycznie !:)
********************** Liczniki ********************** ********************** **********************