Blog > Komentarze do wpisu
Cukinowe leczo

Piękne i dorodne. I mimo , że olgrzymy to z delikatną skórką! Cukinie z polskiego pola! W przepisie podaję ilości hurtowe. Porcje można zamroźić lub zapasteryzować. Lub po prostu ugotować z pół wielkiej cukini na jeden obiad. Dodam tylko jeszcze, że danie w trakcie gotowania zmniejszyło swoją objętość o połowę w wyniku wyparowania wody z tego oto warzywa.

Wielkie dzięki dla Dobrych Polskich Kobiet za cukiniowe obdarowanie mojej kuchni :)

"Bigos"

2 cukinie
2 cebule
3 pomidory bez skórki
słoiczek koncentratu pomidorowego
zioła prowansalskie
sól lub rosołek warzywny, pieprz
olej

Na olej wrzucić pokrojone warzywa. Cukinie o twardej skórce obrać wcześniej obrać. Przyprawić, dodać konentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem do miękkości. W trakcie duszenia opcjonalnie można podlać wodą.

leczo cukiniowe

 


 

niedziela, 12 września 2010, duygu

Polecane wpisy

  • Ryż basmati na żółto z warzywami

    Zielone brokuły na żółtej pierzynce ryżowej... ryż basmati ugotowany z kurkumą pół bakłażana pół cukini papryka zielona i czerwona cebula lub por kilka pieczar

  • Ryż po persku z bobem i koperkiem

    Ryż został przygotowany u znajomej pochodzącej z Iranu Perskie smaki.... ryż basmati koperek ugotowana fasola lub bób olej, sól ziemniak Ryż zalać ciepłą osol

  • Kotlety z ziemniaków i humusu

    przepis taki sam jak na kotlety z ziemniaków tyle, że dodałam gotowy humus oraz z przypraw suszoną miętę. Pewnie majeranek też by tu fantastycznie pasował.

Komentarze
camparis
2010/09/18 22:41:21
Wygląda super! :) Muszę zabrać się znowu za gotowanie ;)
-
2010/10/25 12:41:31
Ciekawie wygląda. Jeśli kiedyś zabraknie Ci inspiracji do tworzenia nowych potraw, polecam Ci odwiedzenie restauracji Green Patio w Warszawie. Mają tam spory, wegetariański wybór. Powinno Ci smakować!
-
Gość: Tereska, 77.209.191.*
2010/10/26 15:18:26
Pysznie wygląda i napewno smakuje,jak wszystkie potrawy ktore robisz kochana :))
********************** Liczniki ********************** ********************** **********************