Blog > Komentarze do wpisu
Kalarepka z kminem rzymskim i curry

Przypadkowy obiad, ale za to przepyszny!

dwie kalarepki
papryka
kilka różyczek brokuła
biała część pora
oliwa
śmietanka 150 ml
kmin rzymski (w całości), curry, łyżeczka rosołku, pieprz, słodka papryka

Warzywa pokroić. Wszystko oprócz smietanki wrzucić do jednego garnka. Gdy warzywa zmiękną wlać smietanke i przyprawy. Zagotować.

Tu w podana z ryżem i kotletem sojowym.

kalarepka z kminem rzymskim

wtorek, 15 marca 2011, duygu

Polecane wpisy

  • Ryż basmati na żółto z warzywami

    Zielone brokuły na żółtej pierzynce ryżowej... ryż basmati ugotowany z kurkumą pół bakłażana pół cukini papryka zielona i czerwona cebula lub por kilka pieczar

  • Ryż po persku z bobem i koperkiem

    Ryż został przygotowany u znajomej pochodzącej z Iranu Perskie smaki.... ryż basmati koperek ugotowana fasola lub bób olej, sól ziemniak Ryż zalać ciepłą osol

  • Kotlety z ziemniaków i humusu

    przepis taki sam jak na kotlety z ziemniaków tyle, że dodałam gotowy humus oraz z przypraw suszoną miętę. Pewnie majeranek też by tu fantastycznie pasował.

********************** Liczniki ********************** ********************** **********************