Blog > Komentarze do wpisu
ziemniaczana zapiekanka

...pod beszamelem!

kilka ziemniaków
mała cukinia
olej
1/2 l mleka
1 lyżka m±ki
gałka muszkatałowa, sól, pieprz

Ziemniaki pokroić na grube plastry i ugotować na pół twardo. Cukinie pokroić w plastry. Przygotować beszamel- na oleju lekko przesmażyć m±kę stale mieszaj±c, wlać mleko, przyprawić i doprowadzić do wrzenia nie przestaj±c mieszać. Warzywa zalać beszamelem. Posypać żółtym serem. Zapiec do zarumienienia się sera. Zamiast z cukini± smakuje również z obotowanymi brokułami lub z innym warzywem.

ziemniaki pod beszamelem


 

wtorek, 15 marca 2011, duygu

Polecane wpisy

  • Ryż basmati na żółto z warzywami

    Zielone brokuły na żółtej pierzynce ryżowej... ryż basmati ugotowany z kurkum± pół bakłażana pół cukini papryka zielona i czerwona cebula lub por kilka pieczar

  • Ryż po persku z bobem i koperkiem

    Ryż został przygotowany u znajomej pochodz±cej z Iranu Perskie smaki.... ryż basmati koperek ugotowana fasola lub bób olej, sól ziemniak Ryż zalać ciepł± osol

  • Kotlety z ziemniaków i humusu

    przepis taki sam jak na kotlety z ziemniaków tyle, że dodałam gotowy humus oraz z przypraw suszon± miętę. Pewnie majeranek też by tu fantastycznie pasował.

********************** Liczniki ********************** ********************** **********************