wtorek, 06 grudnia 2011
Tofu z ratatują
wędzone tofu
cukinia
papryka
bakłażan
sos pomidorowy (z puszki)
cebula, czosnek
sól, pieprz

Cebula i czosnek zostały lekko podsmażone na oleju, potem reszta warzyw z sosem pomidorowym. Smakuje z ryżem.

tofu


 

 

Curry z soczewicą, dynią i ziemniakami

Na ostro!

pół szkl. czerwonej soczewicy
kilka ziemniaków
kawałek dyni hokaido
puszka sosu pomidorowego
cebula
kawałek imbiru
curry, kmin rzymski, ostra papryka
sól, pieprz
ok. pół szkl. wody do podlania potrawy

wrzuciłam wszystko "na raz" na patelnie i dusiłam do miękkości.

crry z linsen


Jarmuż

Delikatniejszy w smaku niz szpinak

pełna miska jarmużu (nie ważyłam)
cebula
ząbek czosnku
olej, sól. pieprz

Jarmuż dokłanie umyć pod bieżącą wodą. W garnku na oleju podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać pokrojone liście. Dusić do chwilę, aż całość "siądzie" ;)

ugotowany jarmuz


********************** Liczniki ********************** ********************** **********************